petak, 31. svibnja 2013.

INSPIRACIJA: Volimo jeans

Jeans se nekada koristio za radnu odjeću, a danas se nosi u raznim prilikama, pa čak i u svečanim! Volimo jeans jer se lako kombinira uz sve boje, uzorke i asesoare! U moru jeans komada, bilo je stvarno teško odabrati ovih par! Nadamo se da će se i vama svidjeti! ;)

Jeans za nju:
(izvor)

(izvor)


(izvor)


(izvor)


(izvor)

(izvor)Jeans za njega:


(izvor)(izvor)

(izvor)

(izvor)
Jeans za klince:

(izvor)

(izvor)

(izvor)
(izvor)
(izvor)Jeans za dom:

(izvor)

(izvor)
(izvor)

(izvor)


Koji su vaši jeans favoriti?
Maje

ponedjeljak, 27. svibnja 2013.

INTERIJERI: Dječje sobe II. dio

Evo kao što smo i obećale, danas ćemo sa vama podijeliti još par detalja naših dječjih soba! Ako ste propustili, prvi dio možete vidjeti ovdje! Osim vintage detalja, za dekoraciju soba naših malih ljudi volimo  svašta i same praviti! To nas posebno veseli i uvijek imamo u pripremi neki projekat! :)

Šareni zid iznad krevetića odvlači pažnju od spavanja ;)


Tri handmade projekta u jednoj slici! Girlanda od kartona, mobil sa oblacima i balon na vrući zrak od papirnatog lustera:Uradi sam pločica sa imenom od DAS mase i mali ulošci iz prvih cipelica:

Jednostavna galerija za najdraže fotografije visi iznad kreveta! Za nju su vam potrebni samo 2 čavlića, špaga i kvačice:

Detalj sa zida! Okviri od goblena pristaju svagdje, a kako napraviti zekana smo vam već pokazali:

Još jedan detalj zida, slika koju nam je nacrtala tetka, prenamjenjeni lega-lega podmetač sa sovicom, stari ružnjikavi goblen i liza, dar od bake:

Policu je napravio tata i na njoj se nalaze stare i nove knjige, razne drage nam sitnice, i brkovi za fotografiranje, handmade dar od tetke! Sa strane viri jedna handmade vješalica sa žabicama, dar od dragih prijatelja:

Razne pletene korpice i handmade platneni kit koji zvecka:

Stari koferi su zgodni za spremanje, vintage stolica čeka da narastemo, a  mali sombrero je dar od tetke sa maturalca:


Još jedan par vintage kofera se skriva ispod krevetića:


Handmade šišmiš čuva krevetić:

Stara stolica na rasklapanje je dobila novo ruho, a handmade torbica služi za spremanje pidžame:

Najdraži handmade krpeni prijatelji spremljeni u pletenoj korpi:


A handmade gospodin medo čuva vintage kutiju za šešire:

I to je to! :) Nadamo se da su vam se svidjele naše dječje sobe, a ako vas zanima nešto od handmade stvarčica koje ste vidjeli, slobodno nam se javite, pa ćemo napraviti tutorial!

Do čitanja, uživajte u vašim domovima,
Maje

četvrtak, 23. svibnja 2013.

INSPIRACIJA: Reciklirane posude za cvijeće

Vrijeme je uređenja vrtova i sadnje raznih začina i cvijeća! Za to su nam samo potrebne posude, malo zemlje, sjeme i spretne ruke! Ukrašavanje domova biljkama ne znači da morate izdvojiti puno novaca - bar ne na kaliće! Pogledajte po kući i razmislite što bi sve mogli koristiti sa sadnju, a evo i nekoliko zanimljivih ideja!

1. Cvijeće posađeno u stare čajnike! Pri tome vodite računa da na  dnu čajnika izbušite nekoliko rupica kako bi kod zalijevanja višak vode mogao izaći, ili u čajnik stavite manju posudicu koja na sebi ima rupice! Čajnike osim kao kaliće možete koristiti i kao vaze!
(izvor)
2. Cvijeće posađeno u dječje gumene čizme! :) Ako nemate kome proslijediti gumene čizmice koje su vaši klinci prerasli ili ako nisu u dovoljno dobrom stanju da bi ih donirali, evo načina kako im udahnuti novi život!

3. I staro cjedilo može biti odlična posuda za sadnju jer na sebi već ima rupice! Lijepo će izgledati ovako obješeno u vrtu, a ako ga držite u kući ipak bi bilo bolje da ga postavite na dovoljno veliki tanjurić kako voda pri zalijevanju ne bi curila po namještaju! ;)
(izvor)
4. Limenke su super za razne projekte! Umjesto da završe u smeću, prazne limenke iskoristite kao posude za začine. Potrebno je samo očistiti ih i na dnu izbušiti rupice za otjecanje vode, a dodatno ih možete ukrasiti na razne načine. Također ih možete iskoristiti i kao vaze za cvijeće!
(izvor)
5. Obične posude od terakote, kakve sigurno svi imamo kod kuće, možete obojiti bojom za školske ploče. Ovo je odlična ideja za sadnju začina jer na njih možete kredom napisati što ste posadili. Mi često zaboravimo što smo u čega posadili pa ovako ne možemo pogriješiti!
(izvor)


Nadamo se da ste dobili inspiraciju da ovaj vikend malo zaprljate ruke!

Do čitanja, 
Maje

srijeda, 22. svibnja 2013.

DIY: Mobil sa oblacima


Danas ćemo vam pokazati kako napraviti ukrasni mobil sa oblacima, koji možete okačiti bilo gdje, a ovaj naš visi iznad stola za presvlačenje jednog malog dječaka i provjereno pomaže pri mjenjanju pelena! ;) Ako vam se čini da su fotke ovaj puta 'nešto' bolje nego inače, to je zato što ih je napravio gospodin Vlado Kos, profesionalac i fotograf Jutarnjeg, a ne mi neuke! ;) Tutorial smo radile za Dom & Dizajn koji je izašao prošli mjesec, pa ako ste ga propustili, pogledajte!


Što vam je sve potrebno:

tkanina po želji, papir za šablonu, pribadače, tanka satenska trakica, šivaća mašina, igla i konac, vatelin, grana breze, metalne kukice sa šarafom.


Postupak:

1. Na papiru nacrtajte pet oblaka različite veličine, izrežite ih, pribadačama ih pričvrstite na tkaninu koju ste prije toga savili tako da bude dupla pa izrežite.


2. Izrezane oblake okrenite tako da je lice tkanine na licu druge strane. Na sredini gornjeg dijela svakog oblaka umetnite malu omču od satenske trake između dva lica i osigurajte pribadačama koje ste postavili cijelom dužinom uz rubove oblaka. Šivaćom mašinom (ili ručno) prošijte oblake cijelom dužinom uz rub, ostavljajući na donjoj strani  mali otvor kroz koji ćete umetnuti punjenje.


3. Izvrnite oblake na pravu stranu i napunite vatelinom.


4. Kada ste ih napunili, iglom i koncem ručno zatvorite otvore na dnu. Kroz omču na vrhu svakog oblaka provucite konac na kojem će oblaci visiti i zavežite krajeve konca u čvorić. Dužinu podesite ovisno o tome na kojoj visini želite da vam oblaci budu.


5. Na grani breze označite pet mjesta jednakog razmaka i na tim mjestima zavrnite metalne kukice. Na kukice okačite oblake pa dodatno podesite dužinu svakoga. I to je to! :)Fotografije: Vlado Kos za Cropix (osim prve i zadnje)


Nadamo se da vam se sviđa, a uskoro ćemo vam pokazati i tutorial koji smo radile za zadnji broj D&D - okvir za slike od starog kotača za bic! :)

Do čitanja,
Maje

P.S. Što smo sve do sada pravile možete pogledati ovdje!