ponedjeljak, 14. listopada 2013.

U KUHINJI: Štapići od hokaido tikve


Prošli tjedan smo pravile juhu od hokaido tikve, koja se često nađe na našem jelovniku u hladnijim danima, a danas smo odlučile malo eksperimentirati i napravile smo pečene hokaido štapiće! Sva djeca vole pečene krumpiriće, a u sezoni tikvica možete im ponuditi ovu vrlo sličnu poslasticu, sigurno će im se svidjeti!


Što vam je potrebno:

1 hokaido tikva
ulje za pečenje
origano
sol

Hokaido tikvu ogulite, prepolovite na pola, žlicom izvadite sjemenke i zatim ju narežite na štapiće podjednake veličine. Štapiće stavite u hladnu vodu i ostavite na vatri dok voda ne prokuha i kuhajte ih tek toliko da malo omekšaju, ne smiju se raskuhati!
Takve napola skuhane štapiće ocijedite od vode i pecite ih na tavi u dubokom ulju dok blago ne porumene!

Pečene štapiće izvadite iz ulja, stavite na papirnati ubrus koji će upiti višak masnoće, i začinite začinima po želji. Mi smo ih posolile i posipale origanom i poslužile uz umak od domaće pasirane rajčice!


Od hokaido tikve smo probali napraviti i pire i ispalo je odlično! Imate li vi kakav dobar recept s hokaido tikvom?

Do čitanja,
Maje

2 komentara :

Voljele bi čuti vaše mišljenje!