ponedjeljak, 7. listopada 2013.

U KUHINJI: Juha od hokaido tikve


Volimo sve vrste bundeva, no jedna od dražih nam je hokaido tikva. Ova tikva jarkonarančaste do crvene boje podrijetlom je iz Japana, a izdvaja se svojim finim slatkasto- brašnastim okusom koji podsjeća na kesten. Može se koristiti i u pripremi slanih i slatkih jela (kolača, kruha, pekmeza...), a mi je najviše volimo u gustim kremastim jesenskim juhama! Evo jedan jednostavan recept!


Što vam treba:
1 hokaido tikva
1 veći krumpir
2 češnja češnjaka
2 mrkve
vrhnje za kuhanje
sol, papar
peršinov list


Tikvu prepolovite na pola i žlicom izvadite sjemenke. Ogulite ju i narežite na male kockice i isto učinite s mrkvom. Tako narezanu tikvu i mrkvu dinstajte na malo ulja (mi smo koristile bučino ulje, ali može bilo kakvo) par minuta i zatim podlijte vodom. U juhu zatim dodajte krumpir narezan na kockice i cijele oguljene češnjeve češnjaka i sve zajedno kuhajte uz dodatak začina po želji (mi smo posolile, popaprile i sitno nasjeckale listove peršina).
Kad je povrće kuhano, smanjite vatru, dio (barem polovicu) povrća izvadite, smiksajte u blenderu da dobijete gustu kašu koju zatim vratite nazad u juhu i dobro promiješajte. U juhu dodajte oko 1 dcl vrhnja za kuhanje i kada juha zakuha gotova je!


Dobit ćete finu gustu juhicu koja je jako zasitna i zdrava, a niskokalorična!

Još jedan superfini i brzi recept s hokaido tikvom, idealan i za izbirljive klince, ćemo vam pokazati sljedeći tjedan!

Do čitanja,
Maje

1 komentar :

  1. Slicnu pravim i ja, samo gledam da izbegnem pavlaku, pa dodam jos jedan krompir i jos malo vode. A moja mama je oktrila da majcina dusica ide odlicno u corbu od bundeve...

    OdgovoriIzbriši

Voljele bi čuti vaše mišljenje!